Ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht

Laat mij u aan de hand van twee korte voorbeeldcases illustreren in welke situaties mijn specialisatie in ondernemingsrecht van pas kan komen.
 

U bent ondernemer

Persoonlijk aansprakelijk gesteld

U bent ondernemer en uw bedrijf verkeert in zwaar weer. U werkt hard en moet prioriteiten stellen en keuzes maken. Dan wordt u door een van uw leveranciers beschuldigd van onrechtmatig handelen. Hij stelt u persoonlijk aansprakelijk. In deze lastige situatie is het belangrijk om te weten wat uw rechten en plichten zijn. Advocatenkantoor Leushuis heeft gespecialiseerde kennis over het ondernemingsrecht en adviseert u graag. 

 

U bent directeur

Ontslagen vanwege slechte resultaten

U werkt met veel plezier als directeur van een bedrijf. De zaken gaan de laatste tijd wat minder, en samen met uw team werkt u met man en macht om het tij te keren. Dan wordt u ontslagen, met als reden de slechte resultaten van het bedrijf. Maar is dit u wel aan te rekenen? Bespreek met een ervaren advocaat wat uw rechten en plichten zijn in deze zaak. Advocatenkantoor Leushuis staat u graag bij.

 

Onze aanpak

Wanneer werkzaamheden binnen uw onderneming leiden tot persoonlijke aansprakelijkheid is het verstandig u te laten adviseren door een deskundige, die de aard van de handeling kan beoordelen. Bij ontslag van een directeur is het belangrijk om uit te zoeken of deze naast zijn aanstelling als bestuurder ook nog een afzonderlijke arbeidsovereenkomst heeft. Kortom, zorg dat u weet wat uw rechten en plichten zijn.  Advocatenkantoor Leushuis ondersteunt u hierbij met gespecialiseerde kennis. 

Heeft u behoeft aan gedegen juridische hulp in uw onderneming?
Neem dan vandaag nog geheel vrijblijvend contact op

contact opnemen